OTA YHTEYTTÄ

ajankaiku@gmail.com

Kristiina
050-3748 604

Anette
040-8257 651

Ajankaiku.com

Copyright: Ajankaiku

Valokuvat/ Layout:
Sampsa Sundqvist

Tykkää meistä fb:ssä!

Share |

OHJELMATARJONTA

Messuille avustajaksi, pikkujoulut, polttarit, tyhy-päivät, kevennykseksi juhlaan tai kokoukseen. Kaikki paketit voimme toteuttaa ympäri vuoden, myös sisätiloihin räätälöitynä. Ohjelman kesto on 1 tunti. Keston voimme suunnitella toiveitten mukaan. Ohjelmat toteutetaan roolihahmoina.

Mahdollisuus myös nauttia kahvia/teetä ja kotileivonnaista tunnelmallisessa Laivurintalossa tai kesäisin pihapiirissä. Voit samalla tutustua siihen, miten vanhaa taloa kunnostetaan pieteetillä.

ESIMERKKIPAKETTIMME:

juorupeili_vanh.jpg

JUORUPEILIN TAKAA
Tiedätkö sinä mikä on juorupeili tai kapanmitat? Lähde kävellen elämykselliselle kierrokselle Kokkolan Neristaniin, jossa kurkistetaan kaupungin tapahtumiin 1800-luvulla. 

 

jalkapuu_vanh.jpgKAAKINPUUSTA JALKAPUUHUN
"Kuri se olla pitää.” Rangaistusmenetelmät ja järjestyksen pito entisaikaan. Kaakinpuuhun joutuivat vain miehet. Se oli liian kova rangaistus naisille, mutta jalkapuu oli sopiva myös naisille ja jopa lapsille. Niin... ja kuinka pienestä rikkeestä saattoi joutua kistuun.  

 

melusinen_maalaus_vanh.jpg

MEREN TUOMAA
Katsovatko laivakoirat ikkunasta sisälle vai ulos? Onko talossa isäntä kotona? Purjelaivat  veivät miehiä kauaksi merten taa vieraille mantereille. Ilo oli suuri kotona kun isä palasi  mukanaan uusi posliiniastiasto ja lapsille uusi leikkikalu. Joskus surun kyyneleet saivat vallan, kun  isä ei tullut takaisin. Tarinoita ja totta merikapteenien ja merimiesten elämästä.
 
 
raatihuone_vanh.jpg

PIKKUKAUPUNGIN ELÄMÄÄ
Arki kului työtä tehdessä. Sunnuntaina kirkonkellot kutsuivat. Pikkukaupungin elämä oli värikästä. Varakkaana laivanvarustus- ja tervakaupunkina Oppistanin kaduilla liikkuivat rikkaat laivanvarustajat, kauppaneuvokset ja porvarit. Neristanin puolella asuivat merimiehet perheineen, käsityöläiset ja vaatimattomampi väki. Lehmätkin saivat kulkea kivettömillä kaduilla laidunmaille laiduntamaan. Aisti menneitten aikojen henkäys 1800-luvun Kokkolassa.


 
tontut_ja_reki_vanh.jpgTARINOITA LAPSILLE
Tiesitkö, että Otto ryömi kissankolosta? Tiesitkö, että meidän keittiössä on jauhoinen leipuritonttu? Lapsen elämää 1800-luvulla. Kuinka lasten elämä voi olla yllätyksiä täynnä, kun mielikuvitus ja leikki saavat vallan.
 
palovakuutusmerkki_vanh.jpg

TULI ON IRTI
”Kello on yksitoista lyönyt, Jumalan lempeä ja mahtava käsi Suojelkoon kaupunkiamme tulelta   ja palolta, kello on yksitoista lyönyt.” Jos vain joku uskalsi tulla häiritsemään palovartijan työtä, niin palovartijan pihdit kyllä palauttivat kurin. Savuisia tarinoita Wanhan Kokkolan tulipaloista ja  palovartioinnista.

 
kuu_maisema.jpg

VARJOJA ILLAN PIMETESSÄ
”Kello kaksitoista lyö, alkaa kummitusten yö...” Totta vai tarua? Usko jos uskallat. Vai tekevätkö varjot kepposen? Mitä ovat nämä selkäpiitä karmivat, jääkylmät henkäykset ja kettingin kalistelut? Uskomattomia tapahtumia vailla selitystä. Eivätkä kaikki kummitukset välttämättä ole vaarallisia, kuhan vähän vain pelottelevat ja nostattavat karvat pystyyn. Kuitenkin tarinoihin uskotaan, koska jotain on tapahtunut. Kuuletko sinä askelia? Kummitustarinoita Kokkolasta.
Tarina ei sovellu perheen pienimmille.
Tarvittaessa räätälöimme tarinan lapsiryhmille sopiviksi.